Print Shortlink

Programari Lliure

Que és el programari lliure?

El programari lliure es aquell que es distribueix juntament amb el seu codi font. Fent un símil amb el món de la restauració, es com si cada vegada que demanessis un plat en un restaurant a part de menjar-te el plat també poguessis disposar de la seva recepta, perquè poguessis gaudir del plaer de cuinar-te’l tu mateix a casa teva.

Perquè programari Lliure?

Perquè el programari lliure ens dona la llibertat d’usar-lo, modificar-lo,copiar-lo i distribuir-lo lliurement. A part de tot això el programar
lliure no acostuma a tenir costos de llicència, cosa que provoca que si una persona té els suficients coneixements pot posar-lo en funcionament sense tenir costos asociats.

Qui fa anar programari lliure?

Doncs la resposta és molta gent, però hi ha grans empreses que basen la seva infraestructura de negocis en programari lliure. Alguns noms coneguts són:

  • Google
  • Yahoo!
  • Facebook
  • Instagram

De fet el servidor web més utilitzat a Internet (Apache) és de codi obert, el sistema operatiu Android també ho és, el navegador web Firefox també ho és. La llista de noms que formen part del programari lliure es infinita.

Fork me on GitHub